Zgodovina

Gostoljubje in okusna domača kuhinja

Davnega leta 1895 je bila Hiša Robida največji objekt na Ćetnari (Katinara), kot domačini imenujemo spodnji Črni Kal, s svetovno znanimi plezališči. Bila je pomembna točka na poti iz Obale v notranjost države. Že takrat je hiša sestavljala vaško gostilno, trgovino z živili, prenočišča in pošto. Po vojni je bila gostilna najbolj poznana po odličnih klobasah in pršutu ter okusni domači kuhinji, ki sta jo gostom nudila nonota Olga in Slavko Žerjul.

Dolga leta je bil večinski del hiše prazen in zapuščen, in sicer, vse dokler ni Slavkov vnuk Žiga natrosil nekaj predlogov, sestra Tina pa je izbrano idejo prenesla na papir. Složno razmišljanje družine Vatovec in none Olge je kmlau obrodilo sadove. Istrsko kamnito hišo smo julija 2018 popolnoma obnovili in nastal je hostel oziroma Guest House Hiša Robida, kjer želimo gostom ponuditi višji nivo kakovosti storitev.

Zakaj ravno »Robida«?

Robidovo grmičevje ugodno uspeva na Kraškem robu in nas obenem razveseljuje z okusnimi sadeži. Prav tako, si želimo, v prijetnem ambientu Hiše Robida, razveseliti vsakega gosta.

Preporod

Istrsko podeželje. Kraški rob. Gozd.

Sobe smo oblikovali z mislijo na istrsko podeželje in spomin na nonote, na mogočne stene Kraškega roba in gozd nad njim, zato je vsaka drugačna, samosvoja. V 2. nadstropju hiše se nahaja šest sob s skupno kopalnico in toaletami, v 1. nadstropju se nahaja pet udobno opremljenih sob z unikatno oblikovano kopalnico. Tukaj je še kuhinjski kotiček s hladilnikom in mikrovalovno pečico za pripravo čaja ali za pogreti mleko vašim malčkom. Mansardna etaža obsega šest sob s skupno kopalnico in toaleto, in sicer sobo s skupnimi ležišči (5x) in pet manjših dvoposteljnih svetlih sob. Pohvalimo lahko izjemno udobne postelje. Več v zavihku »sobe«.

Guest-House-Hiša-Robida_Črni-Kal_interier-1
Guest-House-Hiša-Robida_Črni-Kal_interier-3
Guest-House-Hiša-Robida_Črni-Kal_interier-2

Večnamenski prostor

Večnamenski prostor

V Hiši Robida bodo ob vrhunski kulinariki in odmiku od vsakdanje gneče, vaši teambuildingi, seminarji, predstavitve ali drugi poslovni dogodki, nepozabno doživetje. Prostor je primeren tudi za družabna srečanja, sestanke društev, praznovanje rojstnih dni, kuharske tečaje ali predavanja in analizo treningov.

Prostor za hrambo koles

Prostor za hrambo koles

Prav posebno pozornost smo namenili kolesarkam in kolesarjem, zato smo v bližnjem objektu uredili varovano kolesarnico, kjer lahko kolesa očistite ali po potrebi popravite. Nudimo vam tudi izposojo električnih in navadnih koles za aktivno odkrivanje lokalnih znamenitosti.

Zunanja odprta terasa

Zunanja odprta terasa

Za hišo se skriva tudi miren kotiček pod modrim nebom, ki ga obdajajo kamnite stene in zeleno listje divje trte. Idealen prostor za jutranje prebujanje ali kozarček domačega vina ob dobri družbi. Velikost 50,00m2 je ravno pravšnja za družinska srečanja ali poslovna druženja. Terasa je neposredno povezana z večnamenskim prostorom.

Vtisi

Gosti o nas

Brezplačen Wi-Fi

S hitrim internetom bosta čas in prostor izgubila pomen. Storitev je brezplačno na voljo vsem gostom.

Izposoja koles

Nudimo vam izposojo električnih in navadnih koles za aktivno odkrivanje lokalnih znamenitosti.

Brezplačno parkirišče

Parkiranje je možno tik ob hiši (tudi za avtobus) in to brezplačno, kar štejemo kot našo veliko prednost.

Rezerviraj in prihrani!

Garantirano najnižja cena na spletu z direktno rezervacijo sob preko naše strani.